"Varför finns det ingen kärlek i världen längre..."

Efter att jag kom hem från Finland så har jag spenderat mestadelen av min tid i den underbara lilla hålan Bjärnum. Här har vi skapat oss vårt egna lilla underbara gruppboende som vi döpt till Trasdockorna. "Lite trasiga och knasiga i vårt trasdocksgäng" (om någon kommer ihåg det gamla barnprogrammet om trasdockorna) =)
Idag har min kompis dotter hållit på med en klippbok, så hon har klippt ut en massa bilder från tidningar och klistrar in i en bok. Efter ett tag kom hon ut til oss och utbrister: "Det finns ju ingen kärlek i världen längre...!" Hon ville hitta bilder på par som pussades och hade letat igenom en massa kvälltidningar och annat men utan att lyckats. Och det gjorde mig så besviken. Man blir ju lite "hemmablind" och van vid att bara läsa om hemska saker i tidningarna...men vad hjälper det?? Klart att det ska rapporteras vad som har hänt...men det har blivit att kvällstidningarna bara letar efter saker att skriva så de kan sälja en massa lösnummer..ju smaskigare och hemskare, ju mer säljer de.
För några år sedan så satt jag en sen kväll på en buss i sthlm och var ganska nere.. På bussen så var det en kille som delade ut en tidning med bara positiva nyheter...för han (liksom jag nu) hade tröttnat på att bara läsa om tragiska händelser. Och man blev glad av att läsa hans tidning. Det är tyvärr ända gången jag har sett den tidningen... 

För några månader sedan så läste jag boken The secret. Den handlar om lagen om attraktion...att allt du vill ha kan du dra till dig, men det gäller att tänka och känna på rätt sätt. Jag har varit lite tveksam mot den där boken..medans andra i min vänkrets har älskat den, så det har blivit långa och många diskussioner. Jag vet fortfarande inte om jag tror på det helt..men jag kan tro på det faktum att negativa känslor föder negativa känslor och tvärt om. Om allt vi läser om i tidningarna e negativt så är det det vi bär med oss under dagen (medvetet eller omedvetet) och det gör att vi lättare hittar andra negativa tankar och känslor, och så blir det hela till en ond cirkel. Och det är ju verkligen som min kompis dotter säger....var har kärleken tagit vägen?? Om man ska hitta kärlek i tidningarna så står det till 99% om otrohet, vem som övergivit vem, sex-knep, Hur du får din partner att göra det just DU vill osv.... Inte mycket om äkta kärlek..om hur två människor bara kan njuta och ha det bra i varandras närhet...för det är tydligen inte så spännande att läsa om?? Men finns det nått, speciellt i dagens samhälle, mer intressant än 2 människor som fortfarande älskar varandra efter 20 år till exempel?
Kärlek föder kärlek...och det behöver inte heller vara den typen av kärlek som man får i ett förhållande. Kärlek mellan vänner är ju minst lika stark.
Jag känner otroligt mycket kärlek här i vårt lilla gruppboende (Alla ni som e med..även ni som inte bor här permament åxå=) )  och det är helt underbart. Sånt borde det stå om i tidningen!=)

This is Mattiaz signing off.

RSS 2.0